Bilje zdravlje

Proizvodi od hrastovog žira za ljudsku ishranu

PRVI PUT NA TRŽIŠTU!

Preporučuje ŠKAP

SLUŠAJTE NAŠ RADIO

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Njegovo veličanstvo HRASTOV ŽIR

Šta je to u žiru što ga čini zdravom hranom?
Obzirom da je drvo hrasta veliki izvor pozitivne energije koju čovek može, neposredno, da primi iz prirode, nema sumnje da i njegov plod - žir može da ima pozitivan uticaj na zdravlje čoveka, posebno u obliku ishrane.

Za zdrav i dugovečan život čovek je predodređen da se okrene prirodi i koristi njene blagodeti. Žir je prirodan, organski proizvod, što znači da je nastao bez upotrebe hemijskih preparata u toku razvoja, sazrevanja, skladištenja i prerade za ljudsku ishranu.

Svaka hrana koja se unosi u ljudski organizam stvara životnu energiju, održava i izgrađuje ćelije i sprečava oksidaciju ćelija. Žir hrasta omogućava u ljudskoj ishani sve tri funkcije.

Energetska funkcija u žiru obezbedjena je cca 60% ugljenim hidratima i cca 5% mastima. Energetska funkcija omogućava održavanje života, kretanje, mehanički rad, stvara toplotu, daje rad srcu, omogućava disanje kao i rad drugih organa ljudskog organizma.

Gradivnu funkciju žir ostvaruje sa cca 5% proteina iz kojih organizam izdvaja aminokiseline. Ova uloga hrane omogućava neophodan gradivni materijal za rast i obnavljanje istrošenih ćelija organizma.

Antioksidativnu / zaštitnu funkciju obezbeđuje mnoštvo minerala koji se nalaze u žiru. Minerali su, ne samo potrebni, već i neophodni za normalno funkcionisanje ljudskog organizma. U žiru su identifikovani fosfor(P), kalijum(K), kalcijum(Ca), magnezijum(Mg), gvoždje(Fe), natrijum(Na), mangan(Mn), cink(Zn), bakar(Cu), hrom(Cr). Poznato je da su K, Ca, Mg, Na elektroliti koji su odgovorni za održavanje balansa tečnosti unutar i van ćelija u čoveku. Koliki je sadržaj makro i mikroelemenata u žiru zavisi od stepena termičke obrade, odnosno ciljnog proizvoda.
 

 

zir3.jpg

VESTI

KNJIGA UPOZNAJ SEBE

Upoznaj sebe - Sistem organa za varenje

INTERVJU PAVLA ŠOJIĆA

Intervju za časopis Bilje Zdravlje

KO JE NA SAJTU

Ko je na mreži: jedan gost i nema prijavljenih članova