Bilje-zdravlje

Imate pitanja, želite konsultaciju? Pozovite nas na Mob: 063/ 80.87.608, pišite nam na E-mail: Skap1937@gmail.com
Vi ste ovde: Početna » Kosmajski šejk – kompletan obrok za vas

Predstavljamo Vam Kosmajski šejk – Zdrav i kompletan obrok za Vas!

 

Kosmajski šejk
Kosmajski šejk

Kosmajski šejk je prvi obrok kojim bi trebalo da započnete radni dan. Najvažniji dnevni obrok koji sadrži sve potrebne sastojke zdravog obroka (ugljene hidrate, proteine, masti, minerale i vitamine). Zahvaljujući sadržaju minerala i njihovom povoljnom odnosu, Kosmajski šejk, deluje u organizmu kao snažni antioksidans.

 

Kosmajski šejk ne opterećuje organe za varenje. Stomak je bez nadutosti i gasova. Reguliše se stolica. Imate osećaj da niste doručkovali, ali bez osećaja gladi. Sa Kosmajskim šejkom imaćete lakoću pokreta donjih ekstremiteta. Utiče na smanjenje vrednosti ukupnog holesterola i triglicerida. “Dobri“ i “loši“ holesterol dovodi u referentne vrednosti.

 

NETO TEŽINA: 500 grama.

Cena pakovanja od 500g je 1100 din.

Kosmajski šejk možete da naručite i direktno od proizvodjača, preko telefona Mob: 063/80-87-608.

Kosmajski šejk možete kupiti i u prodavnici zdravije hrane Viva Tref.

 

 

Kosmajski šejk – Sastav i blagotvorna svojstva

U sastav Kosmajskog šejka ulaze: hrastov žir, beli kukuruz, resnik.

 

Hrastov žir
Hrastov žir

Hrastov Žir u sastavu Kosmajskog šejka, omogućava u ljudskoj ishrani sve tri funkcije: energetsku, gradivnu i antioksidativnu funkciju.

Energetska funkcija u žiru obezbedjena je cca 60% ugljenim hidratima i cca 5% mastima. Energetska funkcija omogućava održavanje života, kretanje, mehanički rad, stvara toplotu, daje rad srcu, omogućava disanje kao i rad drugih organa ljudskog organizma.

Gradivnu funkciju žir ostvaruje sa cca 5% proteina iz kojih organizam izdvaja aminokiseline. Ova uloga hrane omogućava neophodan gradivni materijal za rast i obnavljanje istrošenih ćelija organizma.

Antioksidativnu / zaštitnu funkciju obezbeđuje mnoštvo minerala koji se nalaze u žiru. U žiru su identifikovani fosfor(P), kalijum(K), kalcijum(Ca), magnezijum(Mg), gvoždje(Fe), natrijum(Na), mangan(Mn), cink(Zn), bakar(Cu), hrom(Cr).

Beli kukuruz
Beli kukuruz

Beli Kukuruz sadrži više proteina u odnosu na druge vrste kukuruza. Poznat je po bogatom sadržaju ugljenih hidrata 73% (posebno skroba), proteina (bez glutena) 10% (nešto niže biološke vrednosti) i masti 4,3% koji su odličan energetski materijal, kao i 2,3% celuloze. Sadrži 1,3% mineralnih materija (najviše fosfora, kalijuma i magnezijuma, gvožđa u tragovima) i vitamine: E, karotin (provitamina A), vitamine grupe B i drugih sastojaka.

Beli Kukuruz ima sledeća blagotvorna svojstva: pospešuje apetit, poboljšava seksualne slabosti, lučenje žuči, snižava šećer u krvi, sprečava formiranje kamena u bešici, otklanja smetnje u mokrenju, smanjuje rizik od raka dojke i prostate, koristi kod srčanih oboljenja.

 

Biljka Konopljusa ili Resnik
Biljka Konopljusa ili Resnik

Biljka Konopljuša latinskog naziva Eupatorium cannabinum, na našem poneblju poznata je kao resnik, grozničica, rashodnik i ustuk.

Rasprostranjena je biljka, nalazimo je uz reke i potoke, ali i pored toga prilično se retko koristi. Njen lekoviti koren obiluje etarskim uljima i drugim dragocenim sastojcima poput smole.

 

Resnik snižava povišene trigliceride i ldl holesterol, pospešuje bolje lučenje žući, te drži pritisak pod kontrolom. Zahvaljujući jakom diuretičkom dejstvu, konopljuša biljka čisti organizam, jača imunitet i smanjuje masnoće u krvi.

Nutritivne vrednosti Kosmajski šejk

NUTRITIVNE VREDNOSTI U 100 G.
Energetska vrednost1,405 KJ, 339 Kcal
Ugljeni hidrati56,15 g
Dijetetska vlakna22,10 g
Proteina7,50 g
Masti3,95 g
Sadržaj suve materija94,65 g

 

Upotreba i način pripreme

Kosmajski šejk pripremate sami. Mi Vam nudimo praškastu mešavinu, a na Vama je da obezbedite jogurt i med. Najfunkcionalniji, a najednostavniji doručak u trajanju od tri minuta. Sa Kosmajskim šejkom nema više opravdanja da nemate vremena za doručak.

Alternativno, ukoliko sledite veganski način ishrane, umesto jogurta možete koristiti i biljno mleko koje sami pripremate ili neko kupovno na primer, Ovseni napitak od Macrobiotik Prom, a umesto meda možete koristiti neki drugi zaslađivač kao što su: malteks ili stevia.

U dva decilitra jogurta ili biljnog mleka sipati dve supene kašike mešavine. Po želji dodati med, malteks ili steviu, izmešati i pojesti za doručak.

 

 

 

 

 
Scroll to Top