Bilje-zdravlje

Imate pitanja, želite konsultaciju? Pozovite nas na Mob: 063/ 80.87.608, pišite nam na E-mail: Skap1937@gmail.com

Slušajte naš radio

album-art

Gostovanje g.Pavla Šojića u emisiji Radio Sava na Radio Beograd 202

00:00
TV emisija - Žir od majke prirode
Žir od Majke Prirode – Gostovanje u TV emisiji Jovana Memedovića

Ne propustite ovu „edukativnu emisiju za sve one koji žele da se bave svojim životom“ – poručuje prirodnjak Pavle Šojić.

Rubrika O nama - Arhiva tekstova

Predstavljamo Vam proizvode od hrastovog žira za ljudsku ishranu! Tekstovi u ovoj rubrici omogućavaju Vam da upoznate životnu priču g.Pavla Šojića, proizvođača kafe od žira, Poljoprivredno gazdinstvo i brend ŠKAP, našu proizvodnju i proizvode stvorene u našim sopstvenim pogonima. Prikupljamo plodove žira i vršimo njihovu preradu sa jedinim ciljem da živite zdravo i dugovečno. Hvala Vam što ste pokazali interesovanje da nas upoznate.

Pedeset kilometara južno od Beograda, Avalskim putem ide se do sela Djurinci. Zatim dalje, kroz Sopot, dolazi se do predivnih predela, podno planine Kosmaj (624 m). U njima se mogu odmoriti duša i telo i uživati u blagodetima koje je priroda podarila. To je pravo podneblje za mlade i stare, za zdrave i bolesne. U tim predelima smeštena je naša proizvodnja sa namerom da korisnicima naših proizvoda omogući zdrav i dugotrajan život.

Profesor Pavle Šojić na Kosmaju Intervju sa prof. Pavlom Šojićem, proizvođačem kafe od žira, koji je na sajmu Etno hrane novembra 2016 vodila Vera Ponti. Vratio kuhinju starih Slovena u naš dom, nadu anemičnim osobama i snagu trudnicama i dojiljama! Nedavno je održan Sajam etno hrane i pića u Beogradu. Na štandu Privredne komore Beograda, svoje proizvode od hrastovog žira, sa Kosmaja, izložio je prof. Pavle Šojić. G. Šojić je magistar tehničkih nauka, profesor mašinstva u penziji i pronalazač. On je takođe i veliki poznavalac lekovitog bilja i zaljubljenik u prirodu. Živi na Kosmaju, a u Beograd dolazi samo zbog poslovnih obaveza.

Sakupljanje žira

„Oduvek sam slobodno vreme provodio u prirodi. Dok sam radio voleo sam vikendima da odlazim na Kosmaj, da sakupljam lekovito bilje. Primetio sam da sa jeseni u hrastovim šumama opadne mnogo žira koji je uglavnom propadao. Odlučio sam da ga bolje proučim i latio sam se knjiga Vase Pelagića i akademika Jovana Tucakova.
Ovako je za časopis “Bilje i Zdravlje” govorio Pavle Šojić, magistar tehničkih nauka i dugogodišnji profesor Mašinske škole “1.maj” i Više pedagoške škole u Beogradu.  A već dve decenije veoma uspešno radi kao proizvođač kafe od žira. Na padinama Kosmaja, spojio je dve svoje najveće ljubavi, mašinstvo i lekovito bilje.

Uz palačinke od žira družili smo se u nedelju, 23.02.2014. sa prirodnjakom Pavlom Šojićem na Kosmaju. On je bio gost u emisiji Jovana Memedovića na RTS1 “Žir – od majke prirode”. Ne propustite novu, „edukativnu emisiju za sve one koji žele da se bave svojim životom“ – poručuje Pavle Šojić. Poznato je da smo kao narod 1815. godine preživeli praveći hleb od žira. Danas, ne znamo o ovom plodu hrasta gotovo ništa i ne koristimo ga iako je Srbija puna hrastove šume. A žir je jako pun minerala i hranljivih materija koji nam u organizmu nedostaju.

Naravno, pozitivni rezultati nisu izostajali. Zato, ovim putem izražavam zahvalnost svima onima koji su mi verovali. Oni su iskusili da hrastov žir može da pomogne u raznim zdravstvenim tegobama i poboljša opšte zdravstveno stanje njihovog organizma.

Traži na sajtu

Knjiga Upoznaj sebe - Sistem organa za varenje

Otkrijte fascinantan svet digestivnog sistema uz ovu informativnu knjigu. Naučite kako vaše telo obrađuje hranu i hranljive materije na jednostavan i zanimljiv način.

Intervju Pavla Šojića za časopis Bilje zdravlje

U ovom ekskluzivnom intervjuu Pavle Šojić govori o neverovatnom potencijalu žira u lečenju anemije i moći fitoterapije. Ne propustite ovo fascinantno čitanje!

Scroll to Top