Bilje-zdravlje

Imate pitanja, želite konsultaciju? Pozovite nas na Mob: 063/ 80.87.608, pišite nam na E-mail: Skap1937@gmail.com
Vi ste ovde: Početna » Vesti

Slušajte naš radio

album-art

Gostovanje g.Pavla Šojića u emisiji Radio Sava na Radio Beograd 202

00:00
TV emisija - Žir od majke prirode
Žir od Majke Prirode – Gostovanje u TV emisiji Jovana Memedovića

Ne propustite ovu „edukativnu emisiju za sve one koji žele da se bave svojim životom“ – poručuje prirodnjak Pavle Šojić.

Rubrika Vesti – Arhiva tekstova

U ovoj rubrici, predstavljamo Vam Vesti o različitim nastupima g.Pavla Šojića i njegovog proizvodnog brenda ŠKAP, na Sajmovima Etno hrane i pića, Festivalu zdravlja, Festivalu Love and Spirit, gostovanja u TV emisiji Jovana Memedovića – Žir od majke prirode na RTS1, gostovanje u emisiji Radio Sava na Beogradu 202 u želji da Vama i mnogim drugim ljudima u Srbiji, približi informaciju o jedinstvenim proizvodima od hrastovog žira sa jedinim ciljem da živite zdravo i dugovečno. Hvala Vam što ste pokazali interesovanje da nas upoznate.

naučno ispitivanje kafe od žiraSve u svemu, studija sugeriše da bi napitak sličan kafi napravljen od ploda Quercus cerris trebalo da bude dalje proučavan kao potencijalno dobar za zdravlje. Dodatno, interesantno je primetiti da se materijal ove biljke može smatrati kao prirodni izvor biokomponenata sa antioksidantskim potencijalom i može se konzumirati kao napitak.

Revolucionarni proizvodi od Hrastovog Žira stižu na Sajam Etno hrane i pića - Posetite nas od 30.11. do 03.12.2023, 10-19h svakog dana!Dragi ljubitelji zdrave ishrane, proizvodi od hrastovog žira, vrhunski prirodni preparati za ljudsku ishranu, biće izloženi od 30.11. do 03.12.2023. u okviru štanda Privredne komore Beograd,  na galeriji Hale II, u periodu od 10 do 19h, svakog dana. Posetite naš štand i prepustite se zdravstvenim blagodetima koje hrastov žir pruža.

Proizvodnja hleba od žiraBrend ŠKAP na osnovu svog proizvodnog programa BILJE-ZDRAVLJE, objavljuje POZIV potencijalnim investitorima za izgradnju MLEKARE i PEKARE za proizvodnju proizvoda od hrastovog žira i drugih žitarica.

Uz palačinke od žira družili smo se u nedelju, 23.02.2014. sa prirodnjakom Pavlom Šojićem na Kosmaju. On je bio gost u emisiji Jovana Memedovića na RTS1 “Žir – od majke prirode”. Ne propustite novu, „edukativnu emisiju za sve one koji žele da se bave svojim životom“ – poručuje Pavle Šojić. Poznato je da smo kao narod 1815. godine preživeli praveći hleb od žira. Danas, ne znamo o ovom plodu hrasta gotovo ništa i ne koristimo ga iako je Srbija puna hrastove šume. A žir je jako pun minerala i hranljivih materija koji nam u organizmu nedostaju.

Sakupljanje žira

„Oduvek sam slobodno vreme provodio u prirodi. Dok sam radio voleo sam vikendima da odlazim na Kosmaj, da sakupljam lekovito bilje. Primetio sam da sa jeseni u hrastovim šumama opadne mnogo žira koji je uglavnom propadao. Odlučio sam da ga bolje proučim i latio sam se knjiga Vase Pelagića i akademika Jovana Tucakova.
Ovako je za časopis “Bilje i Zdravlje” govorio Pavle Šojić, magistar tehničkih nauka i dugogodišnji profesor Mašinske škole “1.maj” i Više pedagoške škole u Beogradu.  A već dve decenije veoma uspešno radi kao proizvođač kafe od žira. Na padinama Kosmaja, spojio je dve svoje najveće ljubavi, mašinstvo i lekovito bilje.

Prof, Pavle Šojić gostovao je 26.12.2009.(Prvi deo) i 09.01.2010. (Drugi deo) u emisiji „Radio Sava“ preko Radio Beograda 202. Tom prilikom, on je govorio o prženom hrastovom žiru u ljudskoj upotrebi i ličnim iskustvima u korišćenju proizvoda firme Škap. Preporučujemo Vam da odslušate gostovanje Pavla Šojića na talasima Radio Beograda 202. Sigurni smo da će Vam sadržaj emisije biti interesantan. Hvala Vam što ste proveli vreme u druženju sa Pavlom Šojićem.

Pozivamo sve ljubitelje proizvoda od hrastovog žira iz našeg programa Bilje zdravlje na druženje na našem štandu na festivalu Love and Spirit u holu hotela Falkensteiner, na I spratu, na Novom Beogradu, odmah pored Energoprojekta od 21. do 23.12.2012. U subotu, 22.12 od 14h organizujemo degustaciju proizvoda od hrastovog žira a istog dana uveče od 20h g. Pavle Šojić, proizvođač, će održati predavanje na temu „Upotreba i značaj hrastovog žira u ljudskoj ishrani“.

Traži na sajtu

Knjiga Upoznaj sebe - Sistem organa za varenje

Otkrijte fascinantan svet digestivnog sistema uz ovu informativnu knjigu. Naučite kako vaše telo obrađuje hranu i hranljive materije na jednostavan i zanimljiv način.

Intervju Pavla Šojića za časopis Bilje zdravlje

U ovom ekskluzivnom intervjuu Pavle Šojić govori o neverovatnom potencijalu žira u lečenju anemije i moći fitoterapije. Ne propustite ovo fascinantno čitanje!

Scroll to Top