Bilje zdravlje

Proizvodi od hrastovog žira za ljudsku ishranu

PRVI PUT NA TRŽIŠTU!

Preporučuje ŠKAP

SLUŠAJTE NAŠ RADIO

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Blagodeti koje su korisnici osetili pri ishrani proizvodima od žira su:

zir_1b.jpg

   ANEMIJE(sideropenijska) koja se javlja kao posledica nedovoljnog unosa Fe u organizam ili gubitkom Fe. Da bi se olakšala apsorpcija Fe potrebno je u oganizam unositi vitamini C,D,K,kao i Mg. Kod ovog poremećaja preporučuje se žir u obliku kafe, prema uputstvu na pakovanju.

-    RAHITIČNOSTI kod dece i adolescenata, zbog sadržaja makro i mikroelemenata u žiru. Preporučuje se duža upotreba u ishrani u obliku mešavine kafe od žira i meda u istom odnosu, kao namaz.

   KOSTOBOLJE I BOLOVA U ZGLOBOVIMA ako nisu fizičkog porekla. Za ova oboljenja bitno utiče kvalitet ishrane i umerena fizička aktivnost. Osobe u čijoj ishrani preovladavaju namirnice kiselog porekla, uglavnom imaju ova obolenja. Preporučuje se u ishrani korišćenje bilo kog proizvoda od žira.

-    TRUDNOĆE I DOJENJA Tri meseca pred porođaj potreba za Fe se naglo povećava. Ako trudnica nedovoljno unosi Fe ishranom, organizam će uzimati iz depoa. Time se slabi imunosistem majke. Osim toga P,Ca i drugi minerali služe za izgradnju kostiju ploda u utrobi trudnice. Korišćenjem ploizvoda od žira, prvenstveno kafe sa medom, nadoknadjuje se deficit Fe. Upotreba proizvoda od žira preporučuje se i za vreme dojenja.

   ŽENA SA MENSTRUALNIM PROBLEMIMA. Sa gubitkom krvi, odlivima dolazi i do deficita Fe koji bi se trebao nadoknaditi kvalitetnom ishranom. Najefikasnija i najbrža nadoknada Fe može se postići korišćenjem kafe od žira sa medom.

-    PROBLEMA U PROBAVNOM SISTEMU. Korišćenjem proizvoda od žira, naročito Kosmajskog šejka bićete oslobođeni gasova, nadutosti i kiselosti u probavnom sistemu. Kosmajski šejk ubrzava metabolizam, sagorevanje masti i vrši redukciju telesne mase.

-    SPOLJAŠNJIH I UNUTRAŠNJIH HEMOROIDA. To je jedan od problema koji nastaje u probavnom sistemu, kao posledica neadekvatne ishrane i fizičke aktivnosti. Korišćenjem žira u ishrani, otklonićete probleme u probavnom sistemu a time  nestaće i pojava hemoroida. Na Vama je da imate redovno i fizičke aktivnosti.

-    RADA ŠTITASTE ZLEZDE. Zvanična medicina ne prihvata terapiju ishranom kod obolenja štitaste žlezde. Dobijene povratne informacije od korisnika žira u ishrani, ukazuju da dolazi do povoljnijih rezultata. Trebalo bi sprovesti naučno istraživanje koje bi proverilo tezu o uticaju ishrane sa žirom na stabilizaciju rada štitaste žlezde.
 

-    OPTIMIZACIJE ACIDOBAZNIH VREDNOSTI. Acidobazne vrednosti označavaju se sa pH od 0 do 14. Vrednost 0 je najkiselija, a 14 najbaznija. Optimalna vrednost iznosi 7,35 do 7,45. Evo samo nekih od vrednosti kod namirnica. Koka kola ima pH 2, vino 3.5, kafa 4.5,obična voda 7, limun 9. Neki od minerala koji se nalaze u sastavu žira imaju pH vrednosti kalijum 14, natrijum 14, kalcijum 12, magnezijum 9. Brojni naučnici i lekari tvrde da kancerogenim bolestima pogoduju kisela sredina i to potvrđuju da osobe obolele od raka imaju nisku pH vrednost. Obzirom da sastav žira ima bazni karakter, posredno bi se mogao izvesti zaključak da hrana sa žirom poseduje antikancerogena svojstva. Očekuju se i naučni rezultati.

-    STABILIZACIJE KRVNOG PRITISKA, odnosno jednog od faktora rizika bolesti srca i krvnih sudova. Nutricionisti u pisanim medijima preporučuju korišćenje nara, kao čudotvornu voćku, za stabilizaciju krvnog pritiska, jer sadrži K=236 mg/100g. Prema njihovoj preporuci trebalo bi dnevno godinu dana piti 50g soka od nara. Između mnoštva minerala koji se nalaze u sastavu žira, utvrđeno je da žir sadrži K=300mg/100g žira. Ovde ne bi trebalo ništa više dati komentar, osim koliko je žir, čak, i stručnjacima nepoznata ishrana za ljudski organizam.

-    SMANJENJA VREDNOSTI HOLESTEROLA I TRIGLICERIDA Zbog povoljnog sastava hranljivih vrednosti u žiru, korišćenjem žira u ishrani, naročito Kosmajskog šejka, poboljšanjem metabolizma i sagorevanjem masti, dovodi vrednosti holesterola i triglicerida u referentne granice.

-    DIJABETIČARIMA proizvodi od žira u obliku kafe pomažu u regulisanju prerade šecera u krvi zbog minerala, prvenstveno hroma. 

VESTI

KNJIGA UPOZNAJ SEBE

Upoznaj sebe - Sistem organa za varenje

INTERVJU PAVLA ŠOJIĆA

Intervju za časopis Bilje Zdravlje

KO JE NA SAJTU

Ko je na mreži: 2 gostiju i nema prijavljenih članova